KMD

KUNSTHALLE MARCEL DUCHAMP | THE FORESTAY MUSEUM OF ART hello@akmd.ch

ExhibitionsPublicationsAboutSubscribe to newsletter
x

Release: April 20, 2013

CAROLINE BACHMANN, STEFAN BANZ, RALF BEIL (EDS.) – LA BROYEUSE DE CHOCOLAT: KUNSTHALLE MARCEL DUCHAMP AT MATHILDENHÖHE DARMSTADT
with Texts by Dalia Judovitz, Bradley Bailey, Stefan Banz, Ralf Beil, Martin R. Dean, and Thomas Zaunschirm

Les Éditions KMD, no. 9: Deutsch | English, 336 pages, hardcover, 14 x 10.5 cm, €20.00, Verlag für moderne Kunst, Nuremberg, ISBN 978-3-86984-416-9.

Zum ersten Mal in der Geschichte widmet sich eine Publikation ausschliesslich der Broyeuse de chocolat von Marcel Duchamp. Gleichzeitig wechselt das « kleinste » Museum der Welt ebenfalls zum ersten mal seinen Standort und zeigt einen ganzen Sommer lang vor dem Institut Mathildenhöhe Darmstadt die hochkarätige Themenausstellung La Broyeuse de chocolat, konzipiert von den Erfindern und Betreibern der Kunsthalle Marcel Duchamp: den Künstlern Caroline Bachmann und Stefan Banz. Das Buch ist eine Fundgrube für Aficinados und Neueinsteiger von Marcel Duchamps süsser Konzeptkunst.

This is the first publication ever to be devoted entirely to Duchamp’s Broyeuse de chocolat, and the world’s « tiniest » museum will—likewise for the first time ever—be changing its location and, for the duration of a whole Summer, be showing the high-caliber exhibition La Broyeuse de chocolat in front of the exhibition building of the Institut Mathildenhöhe Darmstadt. The exhibition has been conceived by the artists Caroline Bachmann and Stefan Banz, the inventors and operators of the Kunsthalle Marcel Duchamp. This book is a veritable treasure trove for aficionados of, and newcomers to, the « sweet » concept art of Marcel Duchamp.

Purchase publication hello@akmd.ch


Ce site utilise des cookies afin de vous offrir une expérience optimale de navigation. En continuant de visiter ce site, vous acceptez l’utilisation de ces cookies.

J’ai comprisEn savoir plus